De crew binnen ons bedrijf

Jij helpt met het zetten van de zeilen, het opschieten van de trossen & lijnen, maar ook ons zeilschip op de juiste koers houden!

Want... de belangrijkste crew aan boord van de Abel Tasman BEN JIJ!

Het geeft niks als je nog nooit eerder gevaren of gezeild hebt, enthousiasme is voldoende. De vaste bemanning zal je alles bijbrengen wat je nodig hebt om je een echte zeevaarder te voelen! Als trainee op ons zeilschip, worden je alle nautische vaardigheden bijgebracht. Door middel van het volgen van een SPS-trainingsprogramma zul je aan het eind van je reis versteld staan van je eigen kunnen!

Met wie heb je te maken als je bij ons komt varen

Abel Tasman - Jeroen
Jeroen - Kapitein
Jeroen is de Kapitein. Hij heeft jarenlang ervaring in de chartervaart en beschikt over de juiste documenten die je nodig hebt, om Kapitein op een zeegaand zeilschip te zijn. Hij geeft je graag antwoorden op alle nautische vragen, maar zal je vooral zèlf laten ervaren hoe het is om met ons schip te zeilen.
Abel Tasman - Joost
Joost - inval Kapitein
Joost is al een bekende aan boord voor velen. Hij heeft al meerdere jaren Jeroen afgewisseld als Kapitein en zal dit ook in seizoen 2020 weer doen. Joost heeft veel ervaring en door zijn kalme, maar enthousiaste houding is hij geliefd bij velen.
Abel Tasman - Christel
Christel - Stuurman(vrouw)
Christel is dit seizoen onze stuurvrouw. Ze heeft inmiddels veel ervaring opgedaan bij collega's. Dat Christel een passie heeft voor zeilen, blijkt ook uit het feit dat ze in haar vrije tijd met haar eigen zeilboot onderweg is.
Abel Tasman - Fabian
Fabian - Stuurman
Fabian heeft in 2016 het gehele seizoen bij ons gevaren en zal de laatste maanden van het seizoen 2020 ook weer aan boord zijn. Wij zijn blij met zijn enthousiasme, geduld en kundigheid.
Abel Tasman - Riek
Riek - Bootsman(vrouw)
Riek doet dit seizoen praktijkervaring voor haar opleiding tot schipper / machinist op aan boord van de Abel Tasman. Ze is super enthousiast en heeft privé al heel wat uren op het water doorgebracht.
Abel Tasman - Imke
Imke - Stuurman(vrouw)
Imke heeft al vaker bij ons gevaren, maar in 2020 zal ze 6 weken aaneensluitend aan boord te vinden zijn. Deze goedlachse dame leert jou graag alle nautische kneepjes van het vak.
Abel Tasman - René
René - Kok
René kookt ook dit seizoen tijdens vele meerdaagse reizen voor ons. Hij heeft veel ervaring in de keuken èn op schepen en wordt gelukkig nooit zeeziek, zodat er ook bij stevige zeegang een lekkere maaltijd klaar staat!
Abel Tasman - Marian
Marian - Manager
Marian is vliegende keep. Behalve manager en gastvrouw, zal ze aan boord inspringen waar nodig is. Maar ze werkt vooral 'achter de schermen' om er voor te zorgen dat alles goed geregeld is voor jouw vakantie. Voor alle praktische en administratieve zaken kun je bij haar terecht.
Abel Tasman - Stijn
Stijn - Leerling Kapitein
Stijn is "Kapistijn". Deze jongeman van 17 jaar oud weet precies hoe het er aan toe gaat in de zeilvaart. Hij kan de Abel Tasman wegvaren en aanleggen, en weet hoe de zeilen getrimd moeten worden. Stijn kan ook goed de rubberboot besturen, maar is ook dikwijls met de vishengel in de weer.
Abel Tasman - Lobke
Lobke - Lichtmatroos
Lobke is 15 Jaar oud en iedereen zou als een Leonardo DiCaprio met Lobke op de voorplecht willen staan. Als je haar niet aan dek ziet, kijk dan maar eens omhoog, ze kan als een aapje op de giek of in de mast klimmen!
Abel Tasman - Susan
Susan - Medewerker Binnendienst
Susan zorgt er -samen met Marian- voor, dat alles rondom op orde is, zodat jij lekker onbezorgd van je zeilvakantie kunt genieten.