De crew binnen ons bedrijf

Jij helpt met het zetten van de zeilen, het opschieten van de trossen & lijnen, maar ook ons zeilschip op de juiste koers houden!

Want... de belangrijkste crew aan boord van de Abel Tasman BEN JIJ!

Het geeft niks als je nog nooit eerder gevaren of gezeild hebt, enthousiasme is voldoende. De vaste bemanning zal je alles bijbrengen wat je nodig hebt om je een echte zeevaarder te voelen! Als trainee op ons zeilschip, worden je alle nautische vaardigheden bijgebracht. Door middel van het volgen van een SPS-trainingsprogramma zul je aan het eind van je reis versteld staan van je eigen kunnen!

Met wie heb je te maken als je bij ons komt varen

Abel Tasman - Jeroen
Jeroen - Kapitein
Jeroen is de Kapitein. Hij heeft jarenlang ervaring in de chartervaart en beschikt over de juiste documenten die je nodig hebt, om Kapitein op een zeegaand zeilschip te zijn. Hij geeft je graag antwoorden op alle nautische vragen, maar zal je vooral zèlf laten ervaren hoe het is om met ons schip te zeilen.
Abel Tasman - Joost
Joost - inval Kapitein
Joost is al een bekende aan boord voor velen. Hij heeft al meerdere jaren Jeroen afgewisseld als Kapitein en zal dit ook regelmatig blijven doen. Joost heeft veel ervaring en door zijn kalme, maar enthousiaste houding is hij geliefd bij velen.
Abel Tasman - Fabian
Fabian - inval Kapitein of Stuurman
Fabian heeft in 2016, 2020 en 2022 bij ons gevaren. Hij zal Jeroen afwisselen als Kapitein en als Jeroen wel aan boord is, is Fabian stuurman. Wij zijn blij met zijn enthousiasme, geduld en kundigheid.
Abel Tasman - Feline
Feline - Bootsvrouw
Vorig seizoen heeft Felilne al een aantal maanden als bootsvrouw bij ons gewerkt en dit jaar zul je haar vaker treffen. Ze is super enthousiast en zal je graag alle zeilerij bijbrengen.
Abel Tasman - Anton
Anton - Stuurman
Anton heeft in 2017 een seizoen bij ons gevaren. Ondanks dat hij sindsdien een baan aan de wal heeft, is hij zeer regelmatig aan boord te vinden. Anton houdt erg van gezelligheid!
Abel Tasman - Marian
Marian - Manager
Marian is vliegende keep. Behalve manager en gastvrouw, zal ze aan boord inspringen waar nodig is. Maar ze werkt vooral 'achter de schermen' om er voor te zorgen dat alles goed geregeld is voor jouw vakantie. Voor alle praktische en administratieve zaken kun je bij haar terecht.
Abel Tasman - Stijn
Stijn - Leerling Kapitein
Stijn is "Kapistijn". Deze jongeman weet precies hoe het er aan toe gaat in de zeilvaart. Stijn heeft bijna zijn studie maritiem officier afgerond. Hij kan de Abel Tasman wegvaren, aanleggen en weet hoe de zeilen getrimd moeten worden, maar kan ook goed de rubberboot besturen.
Abel Tasman - Lobke
Lobke - Lichtmatroos
Lobke is opgegroeid aan boord en weet er inmiddels heel wat vanaf! Als je haar niet aan dek ziet, kijk dan maar eens omhoog, ze kan als een aapje op de giek, in de mast of in het kluivernet klimmen! Inmiddels werkt Lobke ook op kantoor, om samen met haar moeder de belangrijke taken 'achter de schermen' te verrichten.
Abel Tasman - René
René - Kok
René kookt ook dit seizoen tijdens vele meerdaagse reizen voor ons. Hij heeft veel ervaring in de keuken èn op schepen en wordt gelukkig nooit zeeziek, zodat er ook bij stevige zeegang een lekkere maaltijd klaar staat!