Lange zomerzeilreis OBAN-ROSTOCK

De grote zomerzeilreis 2018 aan boord van tweemastschoener 'Abel Tasman'
gaat over zo'n 800 zeemijlen van het Schotse Oban naar het Duitse Rostock!  


Deze bijzonder zeiltocht begint in het ruige Schotland, gaat via het Caledonisch Kanaal richting Noordzee en langs de Schotse Kust naar beneden. Als de wind het toe laat, zullen we rond het scandinavische Skagen zeilen, waarna we zuidelijk afzakken -via Kopenhagen-  naar Rostock, waar deze fantastische lange zomerreis na zeventien dagen eindigt. Een compleet verzorgde zeilbelevenis...

Lees meer
€ 1.700,00
Direct boeken
Bekijk onze foto's
Lange zomerzeilreis OBAN-ROSTOCK
Deze reis is volgeboekt!
Omschrijving

Details

LANGE ZOMERZEILREIS VAN OBAN NAAR ROSTOCK

  • Zondag 22 juli vanaf 20 uur tot en met woensdag 8 augustus 2018 om 9.30 uur.
  • Van Oban (Schotland) naar Rostock (Duitsland).
  • Ligplaats: ln de brochure die je een maand voor afvaart ontvangt, wordt de exacte ligplaats bekend gemaakt. 
  • Een bed in een tweepersoonshut is € 1.700,- per persoon. Voor een eenpersoonshut vragen we een toeslag van 50% (maximaal 3 eenpersoonshutten beschikbaar).
  • Er is een boordkas van € 340,- per persoon voor havengelden; eindschoonmaak; doorgang sluizen, bruggen & kanalen; motoruren en andere scheepskosten (uitsluitend contant aan boord te betalen).
  • Kinderen tot 12 jaar krijgen korting op de scheepshuur en op de boordkas. Neem contact met ons op voor advies rondom deze zeilreis en een passende gezinsofferte. 
  • Je organiseert zelf en op eigen kosten de reis naar Oban en vanaf Rostock. Beide steden hebben een treinstation en Oban heeft een vliegveld.
  • De planning van deze reis is afhankelijk van de windsterkte en -richting. De Kapitein heeft in alle gevallen de eindbeslissing.
Details

Details

reisduur 17 Dagen
vertrekhaven Oban
aankomsthaven Rostock
zeil- en navigatietraining Ja
veiligheidsinstructies Ja
zeilervaring vereist Nee
inclusief maaltijden Ja
opgemaakte bedden Ja
handdoekenpakket Ja
douche in hut Ja
voorovernachting Nee
na-overnachting Nee
Maand Juli/Augustus
Periode 22 juli - 08 augustus 2018
Reviews

topreis

Weinig te zeggen. Het was gewoon een topreis!
Het heeft al onze verwachtingen overstegen. - Henri & Hank Schrijf zelf een review
Er zijn 0 tickets beschikbaar

topreis

Weinig te zeggen. Het was gewoon een topreis!
Het heeft al onze verwachtingen overstegen. - Henri & Hank Schrijf zelf een review
Extra informatie
Welkom aan boord!

Je komt zondagavond in de Schotse vissershaven Oban aan boord.
Nadat je je bagage in je hut hebt gebracht, leer je onder het genot van drankje en een kleine snack je reisgenoten en de nautische bemanning kennen.
Als iedereen aan boord is, worden enkele ‘spelregels’ die gelden aan boord van ons zeilschip Abel Tasman uitgelegd, het weerbericht besproken en de mogelijke zeilroute gepland. De rest van de avond heeft een vrije invulling. Je kunt nog even de plaatselijke pubs van Oban ontdekken, of gezellig aan boord blijven.

 

Je wordt onderdeel van de Abel Tasman crew

Voordat de trossen los gaan, geeft de bootsman op het voordek een korte zeilcursus en wordt er veel aandacht besteed aan de veiligheidsaspecten aan boord van ons zeilschip. 
Aan boord leer je alles wat je moet weten om met een traditioneel zeilschip te kunnen varen. Behalve het hijsen & strijken van de zeilen, zal er voldoende gelegenheid zijn om zelf achter het stuurwiel te staan of posities in de nautische zeekaart te schrijven.


Tijdens deze zeilreis zullen we meerdere dagen en nachten op zee zijn, zonder dat er een haven wordt aangelopen. Je zult dan ingedeeld worden in een wachtensysteem bij de vaste bemanning. Ervaring heb je absoluut niet nodig, belangrijker is dat je enthousiast bent om deze lange, bijzondere reis op het water door te brengen! 
Kun je -om wat voor reden dan ook-  niet meedoen aan het nautische programma, dan is onder andere hulp in de kombuis altijd welkom.

 

De planning

Voordat we in de Duitse Hanzestad Rostock aankomen, hebben we nog heel wat mijlen te gaan.
Via het bijzondere Caledonische Kanaal door de prachtige Schotse Hooglanden. Daarna langs de Schotse Oostkust naar beneden, de oversteek naar Denemarken via Skagen, of we gaan via de Nederlandse en Duitse Waddeneilanden. Uiteindelijk zullen we in de Oostzee aankomen en eindigen in Rostock, waar donderdag 9 augustus de Hanse Sail begint.

Deze lekker lange zomerzeilreis die wij gaan maken, is uiteraard geheel afhankelijk van de wind, alleen het einddoel Rostock staat vast.
Maar ook voor deze reis staat de crew van de Abel Tasman weer garant om er een supertijd van te maken! 

Vanuit Oban zeilen via we Loch Linnhe naar Corpach, waar het 107 km lange Caledonisch Kanaal begint dat ons dwars door de Schotse Hooglanden voert. Dit Kanaal verbindt de Atlantische Oceaan met de Noordzee en eindigt in Inverness.
We zeilen over 4 grote meren, waaronder Loch Ness met haar bekende monster ‘Nessie’.
In het Caledonisch Kanaal treffen we 29 sluizen en 10 bruggen. De bekendste hiervan al in het begin van onze reis ‘the Neptunes Staircase’ in Fort William. Hier moet een hoogteverschil van 19,5 meter overbrugt worden door middel van 8 sluizen. Volop te zien en te beleven dus!

In dit Kanaal zullen we op zoek gaan naar mooie ankerplekken of bijzondere havens. Hoogstwaarschijnlijk overnachten we bij de ruïne van Urquhart Castle, een adembenemend uitzicht zal dat zijn! Maar ook Fort Augustus is de moeite van een bezoek waard.
Het Caledonisch Kanaal wordt omringd door hoge bergen en ruige dalen. Dit gebied heet ‘the Great Glen’. Dit dal is ontstaan na een geologische breuklijn. Het kenmerkt het fascinerende landschap van dit deel van Schotland met onder andere ruige klippen en helderblauw water, kastelen, forten, leuke pubs met doedelzakmuziek, edelherten en idyllische haventjes.


In de havenstad Inverness eindigt het Caledonische Kanaal. Mochten we genoeg tijd hebben, dan proberen we de Orkney’s aan te lopen. De Orkney groep ligt in het noorden van Schotland en bestaat uit ongeveer 200 eilanden, waarvan er maar 20 bewoond zijn. Orkney is zo bijzonder, dat het ook op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Of we hier een haven of ankerplaats aan zullen lopen, is geheel weers- en tijdsafhankelijk!

Daarna zullen we langs de Schotse Oostkust afzakken naar het zuiden. Waarschijnlijk doen we de vissershaven  Macduff Harbour en Stonehaven weer aan. Geniet hier van de schotse tongval in een van de vele pubs of bezoek het Dunnottar Castle (inmiddels ruïne), gelegen op een landtong in zee met een spectaculair uitzicht. Als je terug aan boord komt, kun je genieten van je welverdiende drankje en een heerlijke maaltijd.

Verder zuidelijk liggen de Farne Isles, een enorm natuurgebied  met –afhankelijk van het getijde-  15 tot 28 eilanden, karakteristieke vuurtorens en vele zeldzame vogels. Het eiland waar we onze tussenstop inplannen heet Lindisfarne, ook wel bekend als Holy Island. Kenmerkend is het 16eeuwse kasteel, boven op een steile rif. Het eiland is verbonden met het vaste land door middel van een dam. Deze loopt bij vloed onder water, dus zorg dat je tijdig terug bent aan boord!

Als de wind het toelaat, gaan we proberen richting Noord-Jutland in Denemarken (Skagen) over te steken. Het is ook goed mogelijk dat we vanuit Whitby (Engeland) de oversteek naar Duitsland maken. In beide gevallen moet je er rekening mee houden, dat we enkele dagen en nachten op zee door zullen brengen, zonder dat we tussendoor een haven aan lopen.
Als we Skagen of een van de Waddeneilanden bereiken, zullen we hier uiteraard een dag blijven, om je zeebenen weer wat aan het land te laten wennen.


Vanuit Skagen zullen we over het Kattegat zuidoostwaarts zeilen, via enkele prachtige Deense eilanden, met idyllische havens.
Op deze route is het goed mogelijk dat we het prachtige Kopenhagen zullen bezoeken.
Komen we vanaf de Waddeneilanden, met misschien nog een tussenstop op Helgoland, dan gaan we bij Brunsbüttel het 100 km lange Noord-Oostzee-Kanaal in.
Hierna kunnen we volop zeil zetten om uiteindelijk na 17 dagen in Rostock aan zullen komen.

Deze lange zomerzeilreis omvat vele facetten. We zullen onderweg leuke havens aanlopen en mooie ankerplekken zoeken. Er zal naast het vele zeilen gelegenheid zijn om te zwemmen, rubberboot te varen en van zonsondergangen en onze zelf gevangen vis te genieten.

Lijkt het je leuk om meer van Schotland te zien, kijk dan ook bij onze overige zomerzeilreizen.

 

Volledig verzorgd, een compleet arrangement

Je wordt tijdens deze lange zomerzeilreis heerlijk verwend aan boord van de Abel Tasman.
Buiten de drie hoofdmaaltijden staat er altijd koffie/thee met iets lekkers, er is voldoende fruit en 's avonds zijn er volop snacks.

 

Tip

Kortom, pak je kans en kom lekker lang uitwaaien aan boord van de Abel Tasman! Pure ontspanning door kleine inspanning...

 

Omdat de Abel Tasman een echt familieschip is, is deze zomerreis ook geschikt voor gezinnen.
Indien je kinderen jonger zijn dan 12 jaar, neem dan contact met ons op voor practische informatie rondom deze lange reis. 

Alles hierboven beschreven is onder voorbehoud, omdat deze reis –net als onze andere zeilreizen-  wind- en weersafhankelijk is.

Catering service
Catering

Deze reis is met volpension, dus inclusief alle maaltijden (buffetvorm) en het drinken van koffie/thee, melk, softdrinks, bier, sapjes en wijn. 

Drankjes met een hoger alcoholpercentage zijn ook aan boord aanwezig en worden aan het einde van de reis per persoon en naar verbruik afgerekend. 
Zelf meegenomen sterke drank en alcohol nuttigen tijdens het nautische wachtsysteem op zee is -ivm veiligheid-  niet toegestaan. 
 

Indien je speciale diëten hebt, moet je dit maximaal een maand voor afvaart aan ons doorgeven, zodat onze kok daar rekening mee kan houden.

Verzekeringsbrochure
Vaarverzekering

Je beslist zelf of je een vaar-verzekering af wilt sluiten.

Informeer eerst bij je eigen verzekeraar wat er voor deze reis wel/niet gedekt is.

 

Bij interesse aan een speciale vaarverzekering, kun je hier je verzekeringsaanvraagformulier en betreffende voorwaarden downloaden.
Het afsluiten van deze vaarvakantiepolis gaat -zonder tussenkomst van ons- direct naar de verzekeraar. 

Voorwaarden
Voorwaarden

Door onvoorziene omstandigheden kan deze reis door de rederij afgezegd worden. Je krijgt hierover persoonlijk bericht. 
Uiteraard krijg je je reeds betaalde bedrag meteen teruggestort en een korting op een aangeboden vervangende reis. 

 

Door deze reis te boeken, ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden BBZ.

 

Na verwerking van je boeking ontvang je een mail via ism@abeltasman.de met de vraag om jezelf online in te checken. 
Dit is verplicht en moet uiterlijk een week voor afvaart gedaan zijn. Check hiervoor ook regelmatig je spambox.

close

Schrijf uw eigen review