LANGE zomerzeilreis BORNHOLM

Dé grote zomerzeilreis 2019 aan boord van tweemastschoener 'Abel Tasman' is genieten pur sang! Zeilen is de meest milieuvriendelijke manier van vervoer en maakt je vakantie op alle fronten compleet.
 


Deze lekker lange zomerzeilreis begint en eindigt in de Duitse Hanzestad Rostock. We zullen in deze twee-en-een-halve week de bijzondere eilanden Bornholm en Rügen aanlopen en wat dacht je van de Zuid-Zweedse kust? Een zeilreis vol avontuur en belevenissen. Kom mee aan boord en laat je verrassen! 

Lees meer
€ 1.615,00
Direct boeken
lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN lange zomerzeilreis ABEL TASMAN
Bekijk onze foto's
LANGE zomerzeilreis BORNHOLM

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en verstuur je boeking vandaag nog!  

 

Maak via onze aanmeldpagina een account aan voordat je onderstaande gegevens invult. 
Heb je al eerder meegevaren? Log dan eerst in. Vervolgens vul je hieronder je keuze in. Bij afronding van de boeking wordt je adres en eventuele korting automatisch verwerkt. 
Stuur ons een bericht als dit niet is gebeurd en dan melden wij ons binnen een werkdag.

Er is geen 1-persoonshut meer beschikbaar!

 

 

Selecteer uw gewenste soort hut.

Vul het aantal volwassen en het aantal kinderen in.

* Verplichte velden

Product formulieren laden...

Omschrijving

Details

LANGE zomerzeilreis BORNHOLM 

  • Zondag 21 juli vanaf 20 uur tot en met woensdag 7 augustus 2019 om 9.30 uur.
  • Vanaf en naar Rostock (Duitsland).
  • Ligplaats: ln de brochure die je een maand voor afvaart ontvangt, wordt de exacte ligplaats bekend gemaakt. 
  • Een bed in een tweepersoonshut is € 1.615,- per persoon. Voor een eenpersoonshut vragen we een toeslag van 50%. Er zijn voor deze reis maximaal 3 eenpersoonshutten beschikbaar.
  • Er is een boordkas van € 340,- per persoon voor havengelden; eindschoonmaak; motoruren en andere scheepskosten (uitsluitend contant aan boord te betalen).
  • Kinderen tot 12 jaar krijgen korting op de scheepshuur en op de boordkas. Neem contact met ons op voor advies rondom deze zeilreis en een passende gezinsofferte. 
  • Je organiseert zelf en op eigen kosten de reis naar en vanaf Rostock. Rostock heeft een treinstation. Als je tijdig online via de Deutsche Bahn je reis boekt, heb je kans een treinticket te kunnen kopen met een sterk gereduceerd tarief.
  • De planning van deze reis is afhankelijk van de windsterkte en -richting. De Kapitein heeft in alle gevallen de eindbeslissing.
  • Deze reis is goed te combineren met de voorgaande reizen Kiel-Kopenhagen of de zeilweek Kopenhagen-Rostock.
Details

Details

reisduur 17 Dagen
vertrekhaven Rostock
aankomsthaven Rostock
zeil- en navigatietraining Ja
veiligheidsinstructies Ja
zeilervaring vereist Nee
inclusief maaltijden Ja
opgemaakte bedden Ja
handdoekenpakket Ja
douche in hut Ja
voorovernachting Nee
na-overnachting Nee
Maand Juli/Augustus
Periode 21 juli - 7 augustus 2019
Reviews

GEWELDIG KUSTLANDSCHAP

Wat heeft Zuid-Zweden voor een geweldig kustlandschap.
Van tijd tot tijd had ik het gevoel dat ik in een levende gids reisde.
Geweldige ervaring!
Wij waren dan voor de eerste keer aan boord ..... MAAR zeker niet voor de laatste keer!
Veel dank aan de CREW en de kok (het eten was GEWELDIG) - Thorsten & Manon Reiservaring

VERSE VIS

Ik heb nog nooit zo'n verse vis gegeten!
Ik ben onder de indruk hoe uitgerust ik thuis kwam ...
..... eigenlijk wilde ik niet eens naar huis :-) - Michael Reiservaring
Er zijn 0 tickets beschikbaar

GEWELDIG KUSTLANDSCHAP

Wat heeft Zuid-Zweden voor een geweldig kustlandschap.
Van tijd tot tijd had ik het gevoel dat ik in een levende gids reisde.
Geweldige ervaring!
Wij waren dan voor de eerste keer aan boord ..... MAAR zeker niet voor de laatste keer!
Veel dank aan de CREW en de kok (het eten was GEWELDIG) - Thorsten & Manon Reiservaring

VERSE VIS

Ik heb nog nooit zo'n verse vis gegeten!
Ik ben onder de indruk hoe uitgerust ik thuis kwam ...
..... eigenlijk wilde ik niet eens naar huis :-) - Michael Reiservaring
Extra informatie
Welkom aan boord!

Je komt zondagavond in de Duitse Hanzestad Rostock aan boord.
Nadat je je bagage in je hut hebt gebracht, leer je onder het genot van drankje en een kleine snack je reisgenoten en de nautische bemanning kennen.
Als iedereen aan boord is, worden enkele ‘spelregels’ die gelden aan boord van ons zeilschip Abel Tasman uitgelegd, het weerbericht besproken en de mogelijke zeilroute gepland. De rest van de avond heeft een vrije invulling. Je kunt nog even de binnenstad van Rostock ontdekken, of gezellig aan boord blijven.

 

Je wordt onderdeel van de Abel Tasman crew

Voordat de trossen los gaan, geeft de stuurman op het voordek een korte zeilcursus en wordt er veel aandacht besteed aan de veiligheidsaspecten aan boord van ons zeilschip. 
Aan boord leer je alles wat je moet weten om met een traditioneel zeilschip te kunnen varen. Behalve het hijsen & strijken van de zeilen, zal er voldoende gelegenheid zijn om zelf achter het stuurwiel te staan of posities in de nautische zeekaart te schrijven.


Tijdens deze zeilreis zullen we misschien ook een nacht op zee zijn, zonder dat er een haven wordt aangelopen. Je zult dan ingedeeld worden in een wachtensysteem bij de vaste bemanning. Ervaring heb je absoluut niet nodig, belangrijker is dat je enthousiast bent om deze lange, bijzondere reis op het water door te brengen! 
Kun je -om wat voor reden dan ook-  niet meedoen aan het nautische programma, dan is onder andere hulp in de kombuis altijd welkom.

 

De planning

Voordat we na ruim twee weken weer in de Duitse Hanzestad Rostock aankomen, hebben we nog heel wat mijlen te gaan.
We gaan in ieder geval naar het Deense eiland met de meeste zonne-uren Bornholm! Rechtsboven Bornholm ligt het Archipel Ertholmene met 2 heel bijzondere èn bewoonbare eilandjes, Christiansø en Frederiksø, welke we met de Abel Tasman kunnen aanlopen en daarom ook zeer zeker zullen gaan bekijken. Maar we hebben in totaal zeventien dagen om te genieten, dus zullen we -afhankelijk van de wind- daarna naar het noorden verder zeilen, richting Zuid Zweden en ook nog genieten van het Duitse eiland Rügen. Uiteindelijk eindigen we weer in Rostock, waar donderdag 8 augustus de Hanse Sail begint.

Deze lekker lange zomerzeilreis die wij gaan maken, is uiteraard geheel afhankelijk van de wind, alleen het einddoel Rostock staat vast.
Maar ook voor deze reis staat de crew van de Abel Tasman weer garant om er een supertijd van te maken! 

Het Deense eiland Bornholm hoort officieel bij Denemarken (regio Kopenhagen), maar ligt dichter bij Zweden. Solskinsøen (zonneschijneiland) wordt Bornholm ook wel genoemd, geen wonder dat er jaarlijks veel toeristen komen! Er zijn enkele kleine havens op Bornholm die we niet aan kunnen lopen. Maar een aantal haventjes die de moeite van het bezoeken waard zijn, zijn bijvoorbeeld Hammershus met haar oude ruïne, Gudhjem of Allinge, fantastisch kleine dorpjes met gemoedelijke sfeer.

 

Bornholm had heel vroeger veel bos op zijn eiland, maar door agrarisch gebruik en scheepsbouw is dit helaas bijna helemaal verdwenen. Wel komen er nog ca. 100 vogelsoorten voor en heeft Bornholm de grootste kolonie van de markante eidereenden op het eiland. Langs de kust vind je zowel rotspartijen als witte zandstranden. Het kan flink 'spoken' langs de kusten van dit eiland, zodat we nog niet weten wanneer en welke haven we aan kunnen lopen. Als we ergens een dag blijven liggen, kun je met de bus prima het eiland ontdekken. Als je 's avonds dan terug aan boord komt, kun je ons volop over je bevindingen vertellen en genieten van je welverdiende drankje.

 

Als we verder naar het noorden zeilen, zullen we Zuid Zweden aanlopen. Langs de kust omhoog varen is genieten van blauwe luchten, zout water, rotsen, baaien en adembenemende uitzichten. Åhus met een kasteel aan de monding van de rivier, is waarschijnlijk meer bekend om zijn stokerij, waar de Absolut Vodka vandaan komt. Maar deze stad is ook bekend geworden om zijn ijs (Glass), paling, tabak en kristal. Een bezoekje waard dus. Iets verder ligt de stad Karlshamn, welke zijn naam te danken heeft aan koning Karel. De zomertemperaturen in Karlshamn kunnen flink oplopen, vergeet dus niet je korte broek mee te nemen! Aan de haven van Karslhamn kun je na je stadswandeling, heerlijk uitrusten met een glaasje lokaal gestookte Akvavit (gemaakt van graan, aardappelen en kruiden). Het 50km verderop  gelegen Karlskrona is een prachtige, historische stad en was vroeger cruciaal tijdens oorlogen, vanwege zijn marinebasis en gunstige ligging aan de Oostzee. Karlskrona is 20 jaar geleden toegekend aan het werelderfgoed van UNESCO. 


Hierna kunnen we volop zeil zetten om richting het grootste Duitse eiland Rügen te varen. Rügen heeft een grillige kust met veel bochten, rotsen, bomen en landtongen. Zeilen met het uitzicht op Cap Arcona, de witte krijtrotsen of havens aanlopen als Sassnitz, Binz of het schiereiland Hiddensee. Moet ik nog meer vertellen? Gewoon mee varen en volop genieten van deze unieke belevenisvakantie met volpension!

Deze lange zomerzeilreis omvat vele facetten. We zullen onderweg leuke havens aanlopen en mooie ankerplekken zoeken. Er zal naast het vele zeilen gelegenheid zijn om te zwemmen, rubberboot te varen en van mooie zonsondergangen en onze zelf gevangen vis te genieten.

Lijkt het je leuk om meer zeilreizen deze zomer aan boord door te brengen, kijk dan ook bij onze overige zomerzeilreizen.

 

Volledig verzorgd, een compleet arrangement

Je wordt tijdens deze lange zomerzeilreis heerlijk verwend aan boord van de Abel Tasman.
Buiten de drie hoofdmaaltijden staat er altijd koffie/thee met iets lekkers, er is voldoende fruit en 's avonds zijn er volop snacks.

 

Tip

Kortom, pak je kans en kom lekker lang uitwaaien aan boord van de Abel Tasman! Pure ontspanning door kleine inspanning...

 

Omdat de Abel Tasman een echt familieschip is, is deze zomerreis ook geschikt voor gezinnen.
Indien je kinderen jonger zijn dan 12 jaar, neem dan contact met ons op voor practische informatie rondom deze lange reis. 

Alles hierboven beschreven is onder voorbehoud, omdat deze reis –net als onze andere zeilreizen-  wind- en weersafhankelijk is.

Catering service
Catering

Deze reis is met volpension, dus inclusief alle maaltijden (buffetvorm) en het drinken van koffie/thee, melk, softdrinks, bier, sapjes en wijn. 

Drankjes met een hoger alcoholpercentage zijn ook aan boord aanwezig en worden aan het einde van de reis per persoon en naar verbruik afgerekend. 
Zelf meegenomen sterke drank consumeren wordt niet toegestaan èn alcohol nuttigen tijdens het nautische wachtsysteem op zee is -ivm veiligheid-  eveneens niet toegestaan. 
 

Indien je speciale diëten hebt, moet je dit maximaal een maand voor afvaart aan ons doorgeven, zodat onze kok daar rekening mee kan houden.

Verzekeringsbrochure
Vaarverzekering

Informeer bij je eigen verzekeraar wat er voor deze reis wel/niet gedekt is en vul het eventueel tijdelijk aan.

Voorwaarden
Voorwaarden

Door onvoorziene omstandigheden kan deze reis door de rederij afgezegd worden. Je krijgt hierover persoonlijk bericht. 
Uiteraard krijg je je reeds betaalde bedrag meteen teruggestort en een korting op een aangeboden vervangende reis. 

 

Door deze reis te boeken, ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden van de BBZ/TCN en met ons privacy beleid.

 

Na verwerking van je boeking ontvang je een mail via noreply@ismlite.net met de vraag om jezelf online in te checken. 
Dit is verplicht en moet uiterlijk een week voor afvaart gedaan zijn. Check hiervoor ook regelmatig je spambox.

 

Ca. een maand voor afvaart krijg je per mail onze broschure met uitgebreide informatie over deze reis. 

Soortgelijke reizen
close

Reiservaring