Week zeilen SCHOTLAND

Wil jij genieten van de waanzinnige vergezichten in de Schotse Westkust?
Beleef dan je vakantie aan boord van tweemastschoener 'Abel Tasman'.  

De zeiltocht die wij deze week gaan maken, begint en eindigt in het oude vissersdorp Oban. We gaan heerlijk zeilen, prachtige eilanden aanlopen en ankeren in betoverende baaien.  
Een compleet verzorgde zeilbelevenis, ook ideaal voor families!

Lees meer
€ 749,00
Direct boeken
Bekijk onze foto's
Week zeilen SCHOTLAND
Het schip is volgeboekt!
Omschrijving

Details

WEEK ZEILEN SCHOTLAND

  • Zondag 15 juli vanaf 9:30 uur tot en met zaterdag 21 juli 2018 om 16 uur.
  • Afvaart- en aankomsthaven Oban (Schotland).
  • Ligplaats: ln de brochure die je een maand voor afvaart ontvangt, wordt de exacte ligplaats bekend gemaakt. 
  • Een bed in een tweepersoonshut is € 749,- per persoon. Voor een eenpersoonshut vragen we een toeslag van 50% (maximaal 4 eenpersoonshutten beschikbaar.
  • Er is een boordkas van € 140,- per persoon voor havengelden, eindschoonmaak, motoruren en andere scheepskosten (uitsluitend contant aan boord te betalen).
  • Kinderen tot 12 jaar krijgen korting op de scheepshuur en op de boordkas. Neem contact met ons op voor een passende gezinsofferte. 
  • Voor-overnachting is mogelijk op zaterdag 14 juli vanaf 21 uur. Het ontbijt op zondagochtend is inclusief. Deze voor-overnachting kost  € 35,- per persoon. Reserveren kan tot uiterlijk een maand voor afvaart.
  • Je organiseert zelf en op eigen kosten de reis naar en van Oban. Oban heeft een vliegveld en een treinstation. 
  • De planning van deze reis is afhankelijk van de weersomstandigheden. De Kapitein heeft in alle gevallen de eindbeslissing.
Details

Details

reisduur 7 Dagen
vertrekhaven Oban
aankomsthaven Oban
zeil- en navigatietraining Ja
veiligheidsinstructies Ja
zeilervaring vereist Nee
inclusief maaltijden Ja
opgemaakte bedden Ja
handdoekenpakket Ja
douche in hut Ja
voorovernachting Ja
na-overnachting Nee
Maand Juli
Periode 15 - 21 juli 2018
Reviews

mijn thuis

Ik had nog nooit eerder gezeild. Maar wat een belevenis! Ik ben 2 weken op dit prachtige schip meegeweest. Fijne bemanning, mooi vaargebied, lekker eten. Het voelde alsof ik thuis was. Bedankt! - Wilfried Schrijf zelf een review
Er zijn 0 tickets beschikbaar

mijn thuis

Ik had nog nooit eerder gezeild. Maar wat een belevenis! Ik ben 2 weken op dit prachtige schip meegeweest. Fijne bemanning, mooi vaargebied, lekker eten. Het voelde alsof ik thuis was. Bedankt! - Wilfried Schrijf zelf een review
Extra informatie
Welkom aan boord!

Je komt zondagochtend in het Schotse Oban aan boord. 
Nadat je je bagage in je hut hebt gebracht, leer je onder het genot van een verse kop koffie je reisgenoten en de nautische bemanning kennen. Als iedereen aan boord is, worden enkele ‘spelregels’ die gelden aan boord van ons zeilschip Abel Tasman uitgelegd, het weerbericht en de komende reis besproken.

 

Je wordt onderdeel van de Abel Tasman crew

Aan boord leer je alles wat je moet weten om met een traditioneel zeilschip te kunnen varen. Van de bootsman krijg je een korte zeil- en knopencursus en wordt er veel aandacht besteed aan de veiligheidsaspecten aan boord. Behalve het hijsen & strijken van de zeilen, zal er voldoende gelegenheid zijn om zelf achter het stuurwiel te staan of posities in de nautische zeekaart te schrijven.


Ervaring heb je absoluut niet nodig, belangrijker is dat je enthousiast bent om een week op het water door te brengen! Kun je -om wat voor reden dan ook-  niet meedoen aan het nautische programma, dan is onder andere hulp in de kombuis altijd welkom.

 

De planning

Deze bijzondere zeilweek speelt zich af in Schotland. Bekend om zijn indrukwekkende, ruige natuur. Hoge bergen, diepe dalen, bijzondere natuur, veel eilanden en zeer veel water. Maar natuurlijk ook de pubs, distilleerderijen en doedelzakken. Schotland heeft een rijke geschiedenis en jij kunt daar deel van uitmaken!

Tijdens deze reis proberen we jullie van al deze dingen het mooiste te laten beleven.  De precieze planning zal aan boord plaats vinden, mede afhankelijk door het weerbericht. Maar we gaan proberen onderstaande stadjes, dorpjes en meren aan jullie te laten zien. Geniet ook vanaf ons schip van de hagelwitte stranden in verschillende baaien waar we langs zullen varen of voor anker kunnen gaan.

Deze Schotse zeilreis begint in het oude vissersdorp Oban. Je zult in de haven ons schip vinden voor de deur van de distilleerderij. Indien je hier een bezoek aan wilt plannen, raden we je aan dit vooraf of aan het einde van deze zeilreis te doen. We willen zondags graag zo snel mogelijk gaan genieten van het overige moois in dit gebied. We proberen tijdens deze zeilreis ook een bezoek met rondleiding in een distilleerderij af te spreken.

Afhankelijk van de wind, zullen we gaan zeilen richting noorden, naar Loch Linnhe, een meer van 15 km lang en 2 km breed.
We gaan proberen het  Mull Isle (Binnen-Hebriden) aan te lopen, met haar fantastische flora en fauna. Misschien kunnen we zelfs adelaars, zeearenden, walvissen of dolfijnen spotten!  Door erosie is dit een bijzonder eiland geworden, met steile klippen en rotsen.
Er wordt gezegd dat als je het Isle of Arran hebt gezien, je heel Schotland hebt gezien.
Dit eiland bevat namelijk een kleine samenvatting van alle Schotse juweeltjes. Naast de indrukwekkende natuur, vind je er forts, watervallen, een kasteel, grotten, een distilleerderij en bezienswaardigheden uit het stenen-, ijzer- en bronzen tijdperk.

Islay is het zuidelijkste eiland van de Binnen-Hebriden, met onder andere Bowmore en Port Ellen. In Port Ellen staat nog een grote moutmalerij, een belangrijke  grondstof van de Islay Malt Whisky. Daarnaast zijn er veel verschillende vogelsoorten op Islay te vinden. Vanwege de warme golfstroom is het klimaat op Islay vaak aangenaam. Islay ligt op slechts 30 km afstand van de Noord-Ierse kust. Indien we voldoende tijd hebben en de wind ons gunstig gezind is, kan het zijn dat we ook Ierland nog aanlopen.

We eindigen op zaterdagmiddag weer in Oban. Helaas is deze heerlijke week aan boord van de Abel Tasman ten einde gekomen.
Mocht je ook geïnteresseerd zijn in de voorgaande reis door het Caledonisch Kanaal of de volgende grote zomerreis van Oban naar Rostock, kijk dan gerust verder op onze site 

 

Volledig verzorgd, een compleet arrangement

Je wordt tijdens deze week heerlijk verwend aan boord van de Abel Tasman.
Buiten de drie hoofdmaaltijden staat er altijd koffie/thee met iets lekkers, er is voldoende fruit en 's avonds zijn er volop snacks.

 

Tip

Kortom: pak je kans en kom een week uitwaaien aan boord van de Abel Tasman! Pure ontspanning door kleine inspanning...

 

Omdat de Abel Tasman een echt familieschip is, is deze zeilweek ook zeer geschikt voor gezinnen.
Indien je kinderen jonger zijn dan 12 jaar, neem dan contact met ons op voor een passende gezinsofferte.

Alles hierboven beschreven is onder voorbehoud, omdat deze reis –net als onze andere zeilreizen-  wind- en weersafhankelijk is.

Catering service
Catering

Deze reis is met volpension, dus inclusief alle maaltijden (buffetvorm) en het drinken van koffie/thee, melk, softdrinks, bier, sapjes en wijn. 

Drankjes met een hoger alcoholpercentage zijn ook aan boord aanwezig en worden aan het einde van de reis per persoon en naar verbruik afgerekend. 
Eigen sterke drank meenemen is niet toegestaan.

 

Indien je speciale diëten hebt, moet je dit maximaal een maand voor afvaart aan ons doorgeven, zodat onze kok daar rekening mee kan houden.

 

Als je een voor-overnachting boekt, is het ontbijt op zondagochtend inbegrepen. 

Verzekeringsbrochure
Vaarverzekering

Je beslist zelf of je een vaar-verzekering af wilt sluiten.

Informeer eerst bij je eigen verzekeraar wat er voor deze reis wel/niet gedekt is.

 

Bij interesse aan een speciale vaarverzekering, kun je hier je verzekeringsaanvraagformulier en betreffende voorwaarden downloaden.
Het afsluiten van deze vaarvakantiepolis gaat -zonder tussenkomst van ons- direct naar de verzekeraar. 

Voorwaarden
Voorwaarden

Door onvoorziene omstandigheden kan deze reis door de rederij afgezegd worden. Je krijgt hierover persoonlijk bericht. 
Uiteraard krijg je je reeds betaalde bedrag meteen teruggestort en een korting op een aangeboden vervangende reis. 

 

Door deze reis te boeken, ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden van de BBZ/TCN.
Hier vindt je de printversie van deze voorwaarden.

 

Na verwerking van je boeking ontvang je een mail via ism@abeltasman.de met de vraag om jezelf online in te checken. 
Dit is verplicht en moet uiterlijk een week voor afvaart gedaan zijn. Check hiervoor ook regelmatig je spambox.

close

Schrijf uw eigen review