Week zeilen ROND FYN

De Deense Zuidzee is een zeer bijzonder vaargebied.
Er zijn héél veel grote en zeer kleine eilanden, prachtige ankerbochten en zeer idyllische havens.


We willen ons enthousiasme graag met jou delen! Afhankelijk van de wind, zullen we het Deense eiland Fyn rechts- of linksom zeilen. Kom mee aan boord en we maken er een onvergetelijke ervaring van. Een compleet verzorgde zeilbelevenis, ook ideaal voor families!

Lees meer
€ 555,00
Direct boeken
Bekijk onze foto's
Week zeilen ROND FYN
Deze reis is inmiddels volgeboekt!
Omschrijving

Details

WEEK ZEILEN RONDOM DEENSE EILAND FYN

  • Zaterdag 26 augustus vanaf 9.30 uur tot en met vrijdag 1 september 2017 om 16 uur
  • Afvaart- en aankomsthaven Kiel
  • Een bed in een tweepersoonshut is € 555,- per persoon. Voor een eenpersoonshut vragen we een toeslag van 50% (maximaal 3 eenpersoonshutten beschikbaar.
  • Er is een boordkas van € 114,- per persoon voor havengelden, eindschoonmaak, de nodige motoruren en andere scheepskosten (uitsluitend contant aan boord te betalen).
  • Kinderen tot 12 jaar krijgen korting op de scheepshuur en op de boordkas. Neem contact met ons op voor een passende gezinsofferte. 
  • Voor-overnachting is mogelijk op vrijdagavond 25 augustus vanaf  20.30 uur. Het ontbijt op zondagochtend is hierbij inbegrepen. Deze voor-overnachting kost  € 35,- per persoon. Reserveren moet uiterlijk een maand voor afvaart.
  • Je organiseert zelf en op eigen kosten de reis naar en van Kiel. Kiel heeft een treinstation. Als je tijdig online via de Deutsche Bahn boekt, heb je kans een treinticket te kunnen kopen met een sterk gereduceerd tarief.
  • De planning van deze reis is afhankelijk van de windsterkte en -richting. De Kapitein heeft in alle gevallen de eindbeslissing.
Details

Details

reisduur 6 Dagen
vertrekhaven Kiel
aankomsthaven Kiel
zeil- en navigatietraining Ja
veiligheidsinstructies Ja
zeilervaring vereist Nee
inclusief maaltijden Ja
opgemaakte bedden Ja
handdoekenpakket Ja
douche in hut Ja
voorovernachting Ja
na-overnachting Nee
Maand Augustus
Periode 26 aug - 1 sept 2017
Reviews

TOFFE VAKANTIE

Bedankt voor deze fantastische reis op de wonderschone Deense Zuidzee Bedankt voor de mooie en ontspannende tijd met veel afwisseling en veel nieuwe ervaringen. Het was gewoon een prachtige week! Bedankt voor deze geweldige ervaring, voor gezellige avonden, voor veel zwemstops en voor de fantastische crew. Heel erg bedankt voor deze geweldige week aan boord. Ik heb wéér heel veel lol gehad, helaas was het veel te kort. Ik hoop jullie gauw weer te zien! Het was weer fantastisch-overweldigend. En het eten was nog beter als de vorige reis
Zon, wind, blauw water, de perfectie vakantie! Bedankt voor jullie rustige uitstraling. Jullie doen het geweldig
- individuelen rondje Fyn Schrijf zelf een review
Er zijn 0 tickets beschikbaar

TOFFE VAKANTIE

Bedankt voor deze fantastische reis op de wonderschone Deense Zuidzee Bedankt voor de mooie en ontspannende tijd met veel afwisseling en veel nieuwe ervaringen. Het was gewoon een prachtige week! Bedankt voor deze geweldige ervaring, voor gezellige avonden, voor veel zwemstops en voor de fantastische crew. Heel erg bedankt voor deze geweldige week aan boord. Ik heb wéér heel veel lol gehad, helaas was het veel te kort. Ik hoop jullie gauw weer te zien! Het was weer fantastisch-overweldigend. En het eten was nog beter als de vorige reis
Zon, wind, blauw water, de perfectie vakantie! Bedankt voor jullie rustige uitstraling. Jullie doen het geweldig
- individuelen rondje Fyn Schrijf zelf een review
Extra informatie
Welkom aan boord!

Deze zesdaagse is een klassieker onder de Oostzeereizen. De Abel Tasman heeft de afgelopen jaren deze zeiltocht met veel succes aangeboden en daarom is er ook in 2017 weer een 'rondje Fyn (Funen)’. In welke richting we dit Deense rozeneiland om zullen varen, beslist uiteindelijk de wind!

De nautische bemanning zal je het een en ander hierover vertellen, wanneer je -met een verse kop koffie in de hand- zaterdagochtend aan boord bent gekomen, je bagage naar je hut hebt gebracht en kennis gemaakt hebt met je reisgenoten. Behalve het bespreken van de mogelijke reisroute, wordt het weerbericht en de regels aan boord van ons 104-jarige zeilschip besproken. 

 

Je wordt onderdeel van de Abel Tasman crew

Voordat de zeilen worden gezet, ga je met de bootsman naar het voordek voor de zeiltraining. Hierbij wordt alles duidelijk en vooral practisch uitgelegt. Je leert onder andere de namen van de zeilen en hoe ze functioneren. Ook oefen je wat knopen die je deze week op de Abel Tasman zult gebruiken. En minder leuk, maar erg belangrijk: er wordt ook gesproken over wat te doen in noodgevallen. 

Tijdens deze week zijn er voldoende mogelijkheden om (nautisch) actief mee te doen met zeilen hijsen, trimmen en inpakken; sturen; navigeren en de gezamenlijke keukendienst.

 

De planning

Naast een aantal 'steden' zullen we ook zeer kleine havens aanlopen. De Deense eilanden zijn prachtig, rustig, kleurrijk en bovenal vriendelijk. Er zijn volop mogelijkheden in de Deense Zuidzee; bijzondere vaarwateren, idyllische havens en prachtige ankerbochten.Er zullen kortere zeildagen tussen zitten, waardoor je volop gelegenheid hebt om het Deense leven te ervaren, maar er zullen ook langere dagen bij zijn, wat de zeilfanaten onder ons weer geweldig zullen vinden. Als het weer het toelaat, kan er volop gezwommen of rubberboot gevaren worden. Elke namiddag of avond wordt er een haven aangelopen, waarbij er voldoende tijd is om bijvoorbeeld een wandeling te maken. Maar mochten we een mooie ankerbocht zien, dan blijven we heerlijk rustig daar liggen, bekijken de sterren en genieten we van de geluiden die de natuur ons geeft. 

Mocht je toe zijn aan een week ‘je hoofd leegmaken’, dan kom je volop aan je trekken. Neem voldoende boeken en zonnebrandcrème mee, er zijn aan boord heerlijke plekjes om te ontspannen! 

 
Volledig verzorgd, een compleet arrangement

Je wordt tijdens deze week heerlijk verwend aan boord van de Abel Tasman. Buiten de drie hoofdmaaltijden staat er altijd koffie/thee met iets lekkers, er is voldoende fruit en 's avonds zijn er volop snacks.

 

Tip

Kortom: pak je kans en kom uitwaaien aan boord van de Abel Tasman!  Pure ontspanning door kleine inspanning…

 

Omdat de Abel Tasman een echt familieschip is, is deze zeilweek ook zeer geschikt voor gezinnen. Indien je kinderen jonger zijn dan 12 jaar, neem dan contact met ons op voor een passende gezinsofferte.

Catering service
Catering

Deze reis is met volpension, dus inclusief alle maaltijden (buffetvorm) en het drinken van koffie/thee, melk, softdrinks, bier, sapjes en wijn. 

Drankjes met een hoger alcoholpercentage zijn ook aan boord aanwezig en worden aan het einde van de reis per persoon en naar verbruik afgerekend. Eigen sterke drank meenemen is niet toegestaan.

 

Indien je speciale diëten hebt, moet je dit maximaal een maand voor afvaart aan ons doorgeven, zodat onze kok daar rekening mee kan houden.

 

Als je een voor-overnachting boekt, is het ontbijt op zondagochtend inclusief. 

Verzekeringsbrochure
Verzekering

Je beslist zelf of je een vaar-verzekering af wilt sluiten.

Informeer eerst bij je eigen verzekeraar wat er voor deze reis wel/niet gedekt is.

 

Bij interesse aan een speciale vaarverzekering, kunt u hier uw  verzekeringsaanvraagformulier en betreffende voorwaarden downloaden. Het afsluiten van deze vaarvakantiepolis gaat -zonder tussenkomst van ons- direct naar de verzekeraar. 

Voorwaarden
Voorwaarden

Door onvoorziene omstandigheden kan deze reis door de rederij afgezegd worden. Je krijgt hierover persoonlijk bericht. Uiteraard krijg je je reeds betaalde bedrag meteen teruggestort en een korting op een aangeboden vervangende reis. 

 

Door deze reis te boeken, ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden van de BBZ/TCN.

 

Na verwerking van je boeking ontvang je een mail via ism@abeltasman.de met de vraag om jezelf online in te checken. Dit is verplicht en moet uiterlijk een week voor afvaart gedaan zijn. Check hiervoor ook regelmatig je spambox.

Soortgelijke reizen
close

Schrijf uw eigen review