CALEDONISCH KANAAL

WEEK 


vrijdag 7 juli 2023 (20 uur) - vrijdag 14 juli 2023 (9.30 uur)
afvaarthaven Inverness (SCO) en aankomsthaven Oban (SCO)
vanaf € 702,- 
inclusief volpension

Lees meer
€ 780,00
Direct boeken
Abel Tasman Caledonisch Kanaal Abel Tasman Caledonisch Kanaal Abel Tasman Caledonisch Kanaal Abel Tasman Caledonisch Kanaal Abel Tasman Caledonisch Kanaal Abel Tasman Caledonisch Kanaal Abel Tasman Caledonisch Kanaal Abel Tasman Caledonisch Kanaal Abel Tasman Caledonisch Kanaal Abel Tasman Caledonisch Kanaal Abel Tasman Caledonisch Kanaal Abel Tasman Caledonisch Kanaal Abel Tasman Caledonisch Kanaal Abel Tasman Caledonisch Kanaal Abel Tasman Caledonisch Kanaal Abel Tasman Caledonisch Kanaal
Bekijk onze foto's
CALEDONISCH KANAAL

Helaas is deze fantastische zeilreis al volgeboekt...

Kijk rustig verder op onze site voor een andere zeilreis of stuur ons een bericht om je op de wachtlijst te plaatsen.

Omschrijving

Details

CALEDONISCH KANAAL

 • vrijdag 7 juli 2023 vanaf 20 uur tot en met vrijdag 14 juli 2023 om 9.30 uur
 • afvaarthaven Inverness (SCO) en aankomsthaven Oban (SCO)
 • in de brochure die je ca. een maand voor afvaart ontvangt, staat onder andere de precieze ligplek beschreven
 • een bed in een gedeelde hut kost € 780,- . Als je een hut voor jou alleen wilt, berekenen we 60% toeslag
 • er is een boordkas van € 175,- per persoon voor havengelden, doorgang Caledonisch Kanaal, sluizen- en bruggengeld, eindschoonmaak, de nodige motoruren en andere scheepskosten
 • kinderen tot 12 jaar krijgen korting op de scheepshuur en op de boordkas. Neem contact met ons op voor een passende gezinsofferte
 • je organiseert zelf en op eigen kosten de reis naar Inveress en vanaf Oban. Beide steden hebben een treinstation en luchthaven
 • het is verplicht om in het Verenigd Koninkrijk een geldig paspoort mee te nemen. Een ID-bewijs voldoet niet aan de eisen
 • de planning van deze reis is afhankelijk van de windsterkte en -richting en sluistijden in het kanaal 
 • de Kapitein heeft in alle gevallen de eindbeslissing
 • deze reis is goed te combineren met een of meerdere van onze zeilreizen in Schotland
Details

Details

reisduur week
vertrekhaven Inverness
aankomsthaven Oban
zeil- en navigatietraining Ja
veiligheidsinstructies Ja
zeilervaring vereist Nee
inclusief maaltijden Ja
opgemaakte bedden Ja
handdoekenpakket Ja
douche in hut Ja
voorovernachting Nee
na-overnachting Nee
Maand juli
Periode 7 - 14 juli 2023
Reviews

fantastische sfeer

We hadden veel terugkoppelingen. Iedereen had zich zeer thuis gevoeld op de Abel Tasman!
In onze enquête kwam steeds terug, de geweldige crew, het goede eten en de fantastische sfeer aan boord.

Lieve groet,
- Franzis Reiservaring
Er zijn 0 tickets beschikbaar

Abel Tasman

fantastische sfeer

We hadden veel terugkoppelingen. Iedereen had zich zeer thuis gevoeld op de Abel Tasman!
In onze enquête kwam steeds terug, de geweldige crew, het goede eten en de fantastische sfeer aan boord.

Lieve groet,
- Franzis Reiservaring
Extra informatie

WELKOM AAN BOORD!

Op vrijdagavond kom je tussen 20 en 20.30 uur in het Schotse Inverness aan boord van ons 40m lange zeilschip. 
Nadat je je bagage in je hut hebt gebracht, leer je onder het genot van een drankje en kleine snack je reisgenoten en de nautische bemanning kennen.
Als iedereen aan boord is, worden enkele ‘spelregels’ die gelden aan boord van de Abel Tasman uitgelegd, het weerbericht en de komende reis besproken.
De rest van de avond kun je doen wat je wilt, gezellig aan boord blijven, wandelen, de pubs ontdekken of waar je ook maar zin in hebt!

Indien Corona nog actueel is, ontvang je uiterlijk een maand voor afvaart meer informatie over de aan boord geldende maatregelen. 

JE WORDT ONDERDEEL VAN DE ABEL TASMAN CREW

Aan boord leer je alles wat je moet weten om met een traditioneel zeilschip te kunnen varen. Behalve het hijsen & strijken van de zeilen, zal er voldoende gelegenheid zijn om zelf achter het stuurwiel te staan of posities in de nautische zeekaart te schrijven. 

Ervaring heb je absoluut niet nodig, belangrijker is dat je enthousiast bent om deze bijzondere reis op het water door te brengen! Kun je -om wat voor reden dan ook-  niet meedoen aan het nautische programma, dan is onder andere hulp in de kombuis altijd welkom.

We beslissen aan boord waar we naartoe gaan. Dit is onder andere afhankelijk van de sluis- en brugtijden.
We nemen met de koersbespreking en doelbestemming altijd jullie wensen mee.

 

DE PLANNING

Voordat we zaterdag na het ontbijt vertrekken, geeft de bootsvrouw op het voordek een korte zeilcursus en wordt er veel aandacht besteed aan de veiligheidsaspecten aan boord van ons traditionele zeilschip. 

In de havenstad Inverness begint het 60 mijl (107 km) lange Caledonische Kanaal, dwars door de indrukwekkende Schotse Hooglanden. Het Kanaal verbindt de Noordzee met de Atlantische Oceaan (bij Corpach/Fort William).  Meer dan de helft van deze afstand gaat door een aantal natuurlijke meren. Er is genoeg te zien en te beleven, waaronder 29 sluizen en 10 bruggen, ruige klippen en helderblauw water, kastelen, forten, leuke pubs met doedelzakmuziek, edelherten en idyllische haventjes.

Wie wil deze belevenis nu niet meemaken!

De vier grote meren in dit kanaal, Loch Lorchy, Loch Oich (32m boven zeeniveau), Loch Dochfour en Loch Ness zijn groot genoeg om op te zeilen. Loch Ness is vooral bekend om het monster 'Nessie'.
Wat veel mensen niet weten, is dat dit bekende meer 37 kilometer lang is en 226 meter diep!
We zullen hoogstwaarschijnlijk onze nacht doorbrengen bij Urquhart Castle, midden in de Schotse Hooglanden. Het Castle is inmiddels een ruïne, maar toch nog steeds een indrukwekkend uitzicht vanaf ons middendek.

Als we verder zeilen naar het zuiden, komen we langs Fort Augustus met zijn fort. Hier bevinden zich ook weer een aantal sluizen. Genoeg te zien en te beleven dus! De meren zijn omringd door de ruige dalen van ‘the Great Glen’, een enorm fascinerend dal, dat ontstaan is op de geologische breuklijn van 2 aardplaten. 
Bij Fort William komen we bij het beroemde sluizenstelsel  'Neptune's Staircase'. Deze is 457 meter lang en heeft 8 sluizen, die een hoogteverschil van 19,5 meter overbruggen. Je kunt je voorstellen dat het hier altijd druk met kijkers is. Jij kunt dit vanaf de Abel Tasman meemaken. 

Het Caledonisch Kanaal eindigt bij Corpach, maar ons einddoel is daar nog niet. We zeilen dus verder over het Loch Linnhe naar het zuiden. We zullen nog proberen om het eiland Mull aan te lopen, ook om daar de Tobermory distilleerderij te bezoeken. Of dit werkelijk gaat lukken, wordt tijdens deze zeilreis aan boord overlegt.
We eindigen deze week in Oban. Een oud vissersdorp in een beschutte baai,  omgeven door vele eilandjes. Niet alleen bekend om de  McCraig’s Folly Tower, maar vooral om haar distilleerderij (single malt whisky) van uitmuntende kwaliteit. We zullen vlak voor de deur van deze whiskybranderij afmeren.

 

Deze zeilreis omvat vele facetten. We zullen onderweg leuke havens aanlopen en mooie ankerplekken zoeken.
Er zal gelegenheid zijn om te zwemmen, rubberboot of SUP te varen en van zonsondergangen en onze zelfgevangen vis te genieten.

Indien je graag nog meer met ons wilt varen en/of Schotland nog beter wilt leren kennen, raden we je een of meerdere van onze zeilreizen in Schotland aan!
 

VOLLEDIG VERZORGD, EEN COMPLEET ARRANGEMENT

Je wordt tijdens deze week heerlijk verwend aan boord van de Abel Tasman.
Buiten de drie hoofdmaaltijden staat er altijd koffie/thee met iets lekkers, er is voldoende fruit en 's avonds zijn er verscheidene snacks.

 

TIP

Omdat de Abel Tasman een echt familieschip is, is deze reis ook zeer geschikt voor gezinnen. 
Indien je kinderen jonger zijn dan 12 jaar, of als je vragen hieromtrent hebt, neem dan contact met ons op voor een passende gezinsofferte.

Lijkt het je leuk om meer zeilreizen met volpension deze zomer aan boord door te brengen, kijk dan ook bij onze overige zomerzeilreizen.

Pak je kans en kom uitwaaien aan boord van de Abel Tasman! 
Pure ontspanning door kleine inspanning… 
 


Alles hierboven beschreven is onder voorbehoud. 

We houden ons aan de corona-richtlijnen en het reisadvies van Buitenlandse Zaken. 
Onze zeilreizen zijn tevens wind- en weersafhankelijk.

Catering service

CATERING

 

Deze reis is met volpension, dus inclusief alle maaltijden en het drinken van koffie/thee, melk, softdrinks, bier, sapjes en wijn. 

Drankjes met een hoger alcoholpercentage zijn ook aan boord aanwezig en worden aan het einde van de reis per persoon en naar verbruik afgerekend. 
Eigen sterke drank meenemen is niet toegestaan.

 

Indien je speciale diëten, allergieën of medicatie hebt, moet je dit (bij voorkeur gelijk bij je boeking, maar in ieder geval maximaal een maand voor afvaart) aan ons doorgeven, zodat wij daar rekening mee kunnen houden. Meld het tevens bij aankomst aan boord bij de Kapitein, zodat eventuele onduidelijkheden besproken kunnen worden.

Ben je vegan of allergisch voor gluten, dan is het voor ons erg moeilijk om een groepsmaaltijd te bereiden. We vragen je in dat geval, om zelf levensmiddelen hier voor mee te nemen en onze kok te ondersteunen bij het bereiden van je maaltijd.

Verzekering

VERZEKERING

 

Informeer bij je eigen verzekeraar wat er voor deze reis wel/niet gedekt is en vul het eventueel tijdelijk aan.

De rederij is aangesloten bij VZR-Garant.


VZR Garant

Voorwaarden

VOORWAARDEN

 

Indien in verband met Covid-19, de overheden in de betreffende landen het reizen verbiedt, kan -als dit reisverbod in deze door jou geboekte reisperiode valt- kosteloos geannuleerd of doorgeschoven worden. Als de rederij gerechtigd is om te varen, maar jij besluit van je geboekte reis af te zien, zijn de AVP’s van toepassing.

Door overige onvoorziene omstandigheden kan deze reis door de rederij afgezegd worden. 
Je krijgt hierover persoonlijk bericht en een passende oplossing.

 

Door deze reis te boeken, ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden Pakketreizen en met ons privacy beleid.

Als je meerdere aansluitende zeilreizen boekt, heb je de mogelijkheden om een wasje aan boord te draaien.

Op de wisseldagen ga je gelijk met de overige reisgenoten van- en aan boord.
De extra maaltijden op deze wisseldagen regel je zelf aan de wal.

 

Na verwerking van je boeking ontvang je een mail via noreply@ismlite.net met de vraag om jezelf online in te checken
Dit is verplicht en moet uiterlijk een 2 weken voor afvaart gedaan zijn. 


Tevens is het verplicht om in het Verenigd Koningkrijk een geldig paspoort mee te nemen. Een ID-bewijs voldoet niet aan de eisen.

 

Ongeveer een maand voor afvaart ontvang je van ons (per email) een brochure met meer informatie over deze reis en de precieze ligplek.

close

Reiservaring