FRANSE EILANDEN

WEEKvrijdag 17 juli (12 uur) - vrijdag 24 juli 2020 (12 uur)
afvaarthaven Brest (F), aankomsthaven Cherbourg (F)
710,10 / 789,- €
inclusief volpension
Helaas gaat deze zeilreis ivm COVID-19 niet door.

Lees meer
€ 789,00
Direct boeken
franse eilanden ABEL TASMAN franse eilanden ABEL TASMAN franse eilanden ABEL TASMAN franse eilanden ABEL TASMAN franse eilanden ABEL TASMAN franse eilanden ABEL TASMAN franse eilanden ABEL TASMAN franse eilanden ABEL TASMAN franse eilanden ABEL TASMAN franse eilanden ABEL TASMAN franse eilanden ABEL TASMAN franse eilanden ABEL TASMAN franse eilanden ABEL TASMAN franse eilanden ABEL TASMAN franse eilanden ABEL TASMAN franse eilanden ABEL TASMAN franse eilanden ABEL TASMAN franse eilanden ABEL TASMAN
Bekijk onze foto's
FRANSE EILANDEN

Helaas gaat deze leuke reis ivm COVID-19 niet door...

Kijk rustig verder op onze site voor een andere zeilreis of stuur ons een bericht om je op de wachtlijst te plaatsen.

Omschrijving

Details

FRANSE EILANDEN

  • vrijdag 17 juli vanaf 12 uur tot en met vrijdag 24 juli 2020 om 12 uur
  • afvaarthaven Brest (F) en aankomsthaven Cherbourg (F)
  • in de brochure die je ca. een maand voor afvaart ontvangt, staat de haven van Brest vermeld
  • een bed in een tweepersoonshut is € 789,- per persoon. Voor een eenpersoonshut vragen we een toeslag van 50%
  • in verband met COVID-19 is een bed in een gedeelde hut met een onbekende reisgenoot niet mogelijk
  • er is een boordkas van € 160,- per persoon voor havengelden, eindschoonmaak, de nodige motoruren en andere scheepskosten (uitsluitend contant aan boord te betalen)
  • kinderen tot 12 jaar krijgen korting op de scheepshuur en op de boordkas. Wij raden het af om echt jonge kinderen op deze reis mee te nemen. Neem contact met ons op over je gezinssituatie, voor je een besluit over kinderdeelname neemt
  • je organiseert zelf en op eigen kosten de reis naar Brest (bijv. met de TGV) en vanaf Cherbourg. Voor € 158,- pp kun je al in minder dan 4 uur met het vliegtuig van Amsterdam naar Brest
  • deze reis is goed te combineren met onze volgende reis 'KUSTLIJN'
  • de planning van deze reis is afhankelijk van het opgelegde reisadvies per land, het getij, de windsterkte en -richting. De Kapitein heeft in alle gevallen de eindbeslissing
Details

Details

reisduur 8 dagen
vertrekhaven Brest
aankomsthaven Cherbourg
zeil- en navigatietraining Ja
veiligheidsinstructies Ja
zeilervaring vereist Nee
inclusief maaltijden Ja
opgemaakte bedden Ja
handdoekenpakket Ja
douche in hut Ja
voorovernachting Nee
na-overnachting Nee
Maand juli
Periode 17 - 24 juli 2020
Reviews

hartelijk dank

hartelijk dank voor weer een zeer goed verlopen zeilreis. Alles was geweldig! Ook hartelijke groet aan het hele team, dat ons zo goed begeleid heeft. Volgend jaar zijn we zeker weer er bij!

- Franz Reiservaring
Er zijn 0 tickets beschikbaar

Abel Tasman

hartelijk dank

hartelijk dank voor weer een zeer goed verlopen zeilreis. Alles was geweldig! Ook hartelijke groet aan het hele team, dat ons zo goed begeleid heeft. Volgend jaar zijn we zeker weer er bij!

- Franz Reiservaring
Extra informatie

WELKOM AAN BOORD!


Vrijdag kom je op eigen gelegenheid tussen 12 en 12.30 uur in Brest (Frankrijk) aan boord van ons 40 meter lange zeegaande zeilschip.
Deze Franse haven was de afgelopen dagen het decor voor Les Fetes Maritimes de Brest, met een verscheidenheid aan schepen uit de hele wereld. Misschien dat je hier nog nèt een glimp van op kunt vangen voordat elk schip zijn eigen koers weer gaat varen, al zal het maritieme symbool van Brest 'la Recouvrance' nog te bezichtigen zijn. Brest is modern, maar heeft een rijke geschiedenis. Absoluut de moeite waard om hier al wat eerder te zijn.
Nadat je je bagage in je hut hebt weggeruimd, is het de hoogste tijd om met je reisgenoten en de nautische bemanning kennis te maken. Voor de inwendige mens is uiteraard gezorgd. Nadat de crew enkele boordregels heeft uitgelegd, wordt het weerbericht en de mogelijke reisroute met elkaar besproken.  

 

JE WORDT ONDERDEEL VAN DE ABEL TASMAN CREW

Voordat we vertrekken, wordt op het voordek met de bootsman de zeil- en veiligheidstraining gedaan. Hier worden onder andere de namen van de zeilen en de meest voorkomende knopen uitgelegd. Maar ook hoe te handelen in geval van noodsituaties. 
Zodra alles bekend is, is het tijd om de trossen los te gooien, zeil te zetten en een van de mooiste baaien van Bretagne uit te zeilen.  
Voor iedereen is er wat te doen: er mag gestuurd worden; posities in de kaart worden geschreven; het dek netjes maken of helpen in de kombuis met het voorbereiden van de lunch. Maar je kunt ook op de uitkijk staan om dolfijntjes of zeehonden te spotten!

 

DE PLANNING 

We zeilen tijdens deze week tussen Brest en Cherbourg. Geniet van de zilte zeelucht, de kronkelende kustlijn, het prachtige erfgoed, de oesters en mosselen, de honderden eilandjes, de bijzondere vuurtorens en de waanzinnige rotsen en kliffen.
We zullen proberen de idylische eilanden Ile d'Ouessant en Ile de Bréhat aan te lopen. Beide bekend om hun indrukwekkende flora en fauna. Maar ook de kanaaleilanden Guernsey en Jersey liggen op onze route. 
Er zal zoveel mogelijk gezeild worden tijdens deze reis. Maar in dit deel van de Atlantische Oceaan zijn ook de heftigste stromingen van Europa, dus we zijn niet alleen windafhankelijk, maar hebben ook zeer zeker met het tij te maken. 


Tijdens deze bijzondere zeilreis is er genoeg tijd en ruimte om je te ontspannen. Staan de zeilen eenmaal goed en is alles netjes weggeruimd, dan kun je ook een heerlijk windbeschut hoekje zoeken om je boek te lezen, muziek te luisteren of met je reisgenoten te kletsen. Voor ieder wat wils! Je hoeft je nergens druk om te maken en je begint langzaam te ontspannen. 

Onze reis eindigt vrijdag in de grote stad met haar belangrijke haven Cherbourg. Mocht je toch nog verder met ons mee willen zeilen, dan is waarschijnlijk onze vervolgreis naar Rostock (D) ook interessant voor jou.

 

VOLLEDIG VERZORGD, EEN COMPLEET ARRANGEMENT

Je wordt tijdens deze reis heerlijk verwend aan boord van de Abel Tasman. 
Buiten de drie hoofdmaaltijden staat er altijd koffie/thee met iets lekkers, er is voldoende fruit en 's avonds zijn er volop snacks. 

 

TIP

Ondanks dat de Abel Tasman een echt familieschip is, raden we je het toch af om bij deze reis ècht jonge kinderen mee te nemen.
Wil je toch met kinderen reizen, neem dan voor advies en overleg contact met ons op.

Pak dus je kans en kom uitwaaien aan boord van de Abel Tasman! Pure ontspanning door kleine inspanning…  

Alles hierboven beschreven is onder voorbehoud.
We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en aan het reisadvies van Buitenlandse Zaken.
Onze zeilreizen zijn tevens wind- en weersafhankelijk. Bij bovenstaande reis hebben we ook met de getijdestromen te maken...
Catering service

CATERING

 

Deze reis is met volpension, dus inclusief alle maaltijden (buffetvorm) en het drinken van koffie/thee, melk, softdrinks, bier, sapjes en wijn. 

Drankjes met een hoger alcoholpercentage zijn ook aan boord aanwezig en worden aan het einde van de reis per persoon en naar verbruik afgerekend. 
Eigen sterke drank meenemen is niet toegestaan.

 

Indien je speciale diëten hebt, moet je dit maximaal een maand voor afvaart aan ons doorgeven, zodat onze kok daar rekening mee kan houden. 
Bij aankomst aan boord is het belangrijk dat je je meteen bij de kok meldt, om je bijzonderheden door te spreken.

 

Verzekering

VERZEKERING

 

Informeer bij je eigen verzekeraar wat er voor deze reis wel/niet gedekt is en vul het eventueel tijdelijk aan.

De reederij is aangesloten bij VZR-Garant

VZR Garant

Voorwaarden

VOORWAARDEN

 

Door COVID-19 of andere onvoorziene omstandigheden kan deze reis door de rederij afgezegd worden. Je krijgt hierover persoonlijk bericht. 
 

Door deze reis te boeken, ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden Pakketreizen en met ons privacy beleid.

 

Na verwerking van je boeking ontvang je een mail via noreply@ismlite.net met de vraag om jezelf online in te checken
Dit is verplicht en moet uiterlijk een week voor afvaart gedaan zijn. 
Tevens is het verplicht om een geldig paspoort of ID-Bewijs mee te nemen.

 

Ongeveer een maand voor afvaart ontvang je van ons (per email) een brochure met meer informatie over deze reis.

Soortgelijke reizen
close

Reiservaring